Kosmetisk tannpleie

Home / Kosmetisk tannpleie
Kosmetisk tannbehandling er behandling av tenner som strengt tatt ikke er nødvendig for tennenes funksjonalitet og funksjon. Enkelte mennesker er misfornøyd med tennenes utseende. Vi hjelper disse pasientene med estetikk og kosmetisk tannpleie. Kosmetisk tannbehandling utformer tenner som blir riktige for deg.

Vi ønsker at våre pasienter skal bli møtt med åpenhet og innsikt rundt deres behov for kosmetisk tannbehandling når de oppsøker oss for råd og veiledning. I samråd med pasienten kommer vi frem til hvordan behandlingen skal foregå.

Hvite fyllinger
Hvite fyllinger egner seg godt i tenner der fyllingen ikke er for store. Materialet er en blanding av keramiske partikler og plast. Hvite fyllinger herdes direkte i tannen via lys.

Porselenfasader
Porselenfasader er tynne skall av porselen som limes utenpå tennene. Disse blir produseert hos tannteknikker på en modell som er nøyaktig kopi av dine tenner. Det blir som å legge ny emalje på tennene og kan endre tennenes form, størrelse og farge. I tillegg kan man lukke mellomrom, dekke over misfarginger eller medfødte feil i emaljen med porselenfasader. Denne behandlingsformen krever flere besøk.

Bleking av tenner
Bleking av tenner kan oppleves som nødvendig av en pasient hvis tennene er veldig missfarget. Missfarging av tenner skyldes vanligvis mat og drikke. Uansett hvor du kommer fra, hvilket språk du snakker, så utgjør smilet ditt en viktig form for kommunikasjon. Personlighet og eget speilbilde påvirkes av et pent, eller stygt smil. Et friskt og attraktivt smil er en viktig faktor i livet. Et pent smil påvirker helsen din, selvbildet ditt. Dette gjelder både i personlig og profesjonell sammenheng. Kosmetsisk tannbehandling blir mer og mer vanlig. Vi ser stor etterspørsel etter blant annet bleking, porselenfyllinger og hvite fyllinger. Tenner er viktig. I tillegg til at de skal være funksjonelle, ser vi at flere pasienter ønsker å forbedre utseendet på tennene sine. Ikke alle er født med tenner og en tannstilling som tilfredsstiller vår tids oppfatning av hva et pent smil er. For mange handler kosmetisk tannbehandling om økt selvtillit og velvære. Feil kan korrigeres og tenner kan settes inn og farger kan forandres. Om du er en kandidat for kosmetisk tannbehandling avgjør du i stor grad selv. Hvis du går med tanker om å få et pent smil så kan du lese gjennom disse spørsmålene. Svarer du ja på flere av disse kan det hende at du er en kandidat for kosmetisk tannbehandling.
• Unngår du å smile når du treffer andre mennesker?
• Misliker du smilet ditt på bilder?
• Ønsker du at tennene dine var hvitere?

Kroner
Kroner er nødvendig dersom tennene er belastet med store fyllinger. Tannen slipes til, og det tas en avstøpning. Denne sendes til tanntekniker som produserer kronen. Det finnes flere typer kroner. Tannlegen velger den typen som passer best i hvert enkelt tifelle. Dette er en behandling som normalt krever 2 besøk.

Regulering
Regulering utføres dersom man har en svært ugunstig tannstilling. Dette kan også utføres i voksen alder. Dette utføres i samarbeid med en kjeveortoped (reguleringstannlege).

 

Vi lever av fornøyde kunder.

Se våre omtaler på Facebook før du bestiller time hos oss.